Dyskusje › Fora › Instalacja › Problem przy dodawaniu submisji.
Ten temat zawiera 1 odpowiedź, ma $s, i został ostatnio zaktualizowany przez Bartosz Mackiewicz 6 lata, 6 miesiące temu.
-
AutorWpisy
-
2018-03-31 o 01:46 #171
Hej!
Próbuję zainstalować Waszą dystrybucję DSpace na Centos 7. Generalnie wszystko wygląda, ok (http://185.112.156.211:8080/xmlui/) oprócz tego, że przy dodawaniu submisji (kiedy klikam na „Dalej” albo na „Dodaj” dostaje błąd. Wklejam kawałek tracebacku:Java stacktrace: java.lang.NullPointerException at org.dspace.submit.step.DescribeStep.readText(DescribeStep.java:728) at org.dspace.submit.step.DescribeStep.doProcessing(DescribeStep.java:303) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62) at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43) at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:498) at org.mozilla.javascript.MemberBox.invoke(MemberBox.java:155) at org.mozilla.javascript.NativeJavaMethod.call(NativeJavaMethod.java:243) at org.mozilla.javascript.Interpreter.interpretLoop(Interpreter.java:3237) at org.mozilla.javascript.Interpreter.interpret(Interpreter.java:2394) at org.mozilla.javascript.InterpretedFunction.call(InterpretedFunction.java:162) at org.mozilla.javascript.ContextFactory.doTopCall(ContextFactory.java:393) at org.mozilla.javascript.ScriptRuntime.doTopCall(ScriptRuntime.java:2834) at org.mozilla.javascript.InterpretedFunction.call(InterpretedFunction.java:160) at org.mozilla.javascript.Context.call(Context.java:538) at org.mozilla.javascript.ScriptableObject.callMethod(ScriptableObject.java:1833) at org.mozilla.javascript.ScriptableObject.callMethod(ScriptableObject.java:1803)
Dokładnie to samo dostaję w logach. Żadnej dodatkowej informacji. Nie modyfikowałem w zasadzie żadnych plików oprócz dspace.cfg i local.cfg. Dspace z powodzeniem łączy się do bazy (a przynajmniej tak twierdzi
dspace database test
idspace database info
. O ile dobrze rozumiem wszystkie usługi działają. Na serwerze zainstalowany jest postgres 9.6, tomcat 7.0.76 oraz java 1.8. Nie miałem żadnych problemów podczas budowania komponentów.Czy ma ktoś pomysł co to może być? Dosłownie osiwieję niebawem, bo już drugi dzień próbuję to bezskutecznie zdebugować.
Pozdrawiam serdecznie!
bm2018-03-31 o 01:52 #172Dodam jeszcze, że standardowa instalacja wersji 6.2 z oficjalnej strony DSpace DZIAŁA BEZ ZARZUTU na tej konfiguracji (jestem w stanie dodawać submisje zarówno przez JSPUI jak i XMLUI ze skórkami Mirage i Mirage2). Bardzo zależało mi na Waszych modyfikacjach. W założeniu to nie ma być duże i rozbudowane repozytorium i w zasadzie moglibyśmy sobie poradzić z vanilla DSpacem, ale modyfikacje są bardzo atrakcyjne.
Pozdrawiam raz jeszcze!
bm -
AutorWpisy
Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.