Błąd przy przełączeniu skórki Mirage 2

Dyskusje Fora Instalacja Błąd przy przełączeniu skórki Mirage 2

Otagowane: 

Ten temat zawiera 1 odpowiedź, ma $s, i został ostatnio zaktualizowany przez  Mateusz Neumann 7 lata, 5 miesiące temu.

Przeglądają 3 wpisy - 1 przez 3 (z 3 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

Marcin Ochalski
    Członek

Witam,

Po zainstalowaniu Dspace 6.0 chciałem przełączyć na nowa skórkę Mirage 2.
    Jednak za każdym razem dostaje błąd jak poniżej:

„Syntax error: File to import not found or unreadable: ../vendor/bootstrap-sass-official/assets/stylesheets/bootstrap. Load paths: Compass::SpriteImporter /dspace-src/dspace/modules/xmlui-mirage2/target/themes/Mirage2/styles /dspace-src/dspace/modules/xmlui-mirage2/target/rubygems/gems/compass-core-1.0.3/stylesheets on line 16 of styles/main.scss 11: 12: // Bootstrap 13: @function twbs-font-path($font-name) { 14: @return „../vendor/bootstrap-sass-official/assets/fonts/” + $font-name 15: } 16: @import „../vendor/bootstrap-sass-official/assets/stylesheets/bootstrap”; 17: 18: @import „ceon_mirage_color_scheme/dspace_variables”; 19: 20: // DSpace theme 21: @import „ceon_mirage_color_scheme/utils”; ”

Nie wiem w czym tkwi problem.
    Podczas kompilacji otrzymuję error

[INFO] —— (Mirage2) de.saumya.mojo:gem-maven-plugin:1.0.6:exec
    [INFO] error styles/main.scss (Line 16: File to import not found or unreadable: ../vendor/bootstrap-sass-official/assets/stylesheets/bootstrap.
    [INFO] Load paths:
    [INFO] Compass::SpriteImporter
    [INFO] /dspace-src/dspace/modules/xmlui-mirage2/target/themes/Mirage2/styles
    [INFO] /dspace-src/dspace/modules/xmlui-mirage2/target/rubygems/gems/compass-core-1.0.3/stylesheets)
    [INFO] Compilation failed in 1 files.

Jednak budowa kończy się sukcesem

[INFO] DSpace XML-UI Mirage2 Theme :: Local Customisations SUCCESS [10:05 min]

Jak można sobie z tym poradzić?

Mateusz Neumann
    Klucznik

Dzień dobry. Niestety nie potrafię odtworzyć Pańskiego błędu. U mnie próba wywołania de.saumya.mojo:gem-maven-plugin:1.0.6:exec kończy się po prostu wygenerowaniem pliku main.css (write styles/main.css).

Czy jest Pan pewien, że postępuje zgodnie z krokami opisanymi w http://pon.edu.pl/images/dspace/ceon-dspace-step-by-step.pdf ? Jeśli tak, proszę spróbować dwóch rzeczy:

1. oczyścić zawartość repozytorium mavenowego (pod Linuxem zazwyczaj będzie to równoznaczne z wydaniem polecenia rm -rf ~/.m2/repository/)
    2. uruchomić proces budowania Mirage2 (mvn package -Dmirage2.on=true) z opcjami zwiększającymi ilość komunikatów (o błędach), które generuje (opcje -e i -X) — może to naprowadzi nas na właściwy trop.

pozdrawiam

• Ta odpowiedź została zmodyfikowana 7 lata, 5 miesiące temu przez  Mateusz Neumann.

Marcin Ochalski
    Członek

Witam,

Dziękuję za podpowiedź.
    Okazuję się, że moje błędy wynikały z braku doinstalowanych paczek do systemu.
    Wspomnę, że Dspace został zainstalowany na systemie Centos 7.

Ponowna kompilacja skórki powiodła się.
    Wszystko działa OK.

pozdrawiam

Przeglądają 3 wpisy - 1 przez 3 (z 3 w sumie)

Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.